Monday, July 5, 2010

sårbåtoare

am iesit prin cele douåj de mii de grade, pornit så-mi iau o fructå, så simt sånåtatea curgand prin mine ca ce-ti bagå åia in perfuzie.

si-am iesit si må opreste un chinez fårå degete si care mirosea a castraveti, dacå stiu unde sunt artificiile.

habar n-aveam.

dar au auzit intrebarea si alti trecåtori si cum lumea la mine in cartier e gata så sarå in ajutorul oricui, oricand, ne-au zis (fatza mea pierdutå m-a pus in acelasi grup cu chinezul fårå degete si care mirosea a castraveti)

cå cicå nu mai sunt aici, la noi la rau, sunt pe partea aialaltå, pe hudson.

si am zis hei, e un semn. am låsat fructa pe mai tarziu, mi-am pus adidasii si då-i.

zeci de mii de milioane, cu mic si cu mare, se duceau så vadå artificiile. politistii fåceau legea, ei si gardurile lor. m-am simtit ca o oaie. cå pe aici, ba nu, pe aici, acum pe aici.

si am primit mesaj pe blackberry - pentru cå plm - cå hai la soho house, cå e aici aproape, putem vedea artificiile si de aici. soho house. unde nu intri decat daca esti membru sau ai glume cu vreun membru. acoperis, piscinå, muzicå de petrecere si o gråmadå de oameni peste 35 bronzati la solar, in cåmåsi si cu bijuterii. pe zid scrie "life is beautiful" si il vezi cand o arzi in piscinå si te uiti la manhattan. am våzut fix pula artificii. erau pe partea cealaltå. am reusit totusi så våd reflexia artificiilor in geamurile clådirilor de prin jur.

lumea era in extaz. cu totii adunati intr-un loc si uitandu-se inspre cer, doar doar e o rachetå mai breazå sau mai gresitå si våd si ei ceva. filmau si se vedea negru cå era intuneric, din cand in cand, mai trecea cate un avion si vedeai luminita care palpaia.

unu era pe maså si ståtea cu un picior un farfuria cu creveti. dar era ok, pentru cå tinea un pahar de sampanie in manå. in timp ce dansa pe muzica de petrecere. life is beautiful.

mi-am amintit de chinezul fårå degete si care mirosea a castraveti si mi-am bågat picioarele in toatå petrecerea lor. am fugit repede, acolo unde må dusesem eu prima oarå, så prind si io, så våd si io, så må bucur, så simt cå tråiesc, cå fac parte din acest eveniment, så povestesc la prieteni.

am mai prins vreo 2 secunde, nemaipunand la socotealå clipitul. dar dupå ce vezi artificiile de la zilele pitestiului, e greu så te mai impresioneze ceva.

n-am pozat artificiile de 4 iulie in new york.

dar am pozat un semafor.

1 comment:

Diaan said...

te iubesc tare!