Thursday, October 8, 2009

to ronto

am ajuns la herculean baths, adica la toronto. so far so food. am mancat de-am båunit. au TOT ce-si poate imagina willy wonka doar pe un raft de supermarket. si dincolo de raftu ala e deja artå magazinalå. te face sa-ti aduci aminte de cat de mult iti plac lucrurile de care nici nu stiai cå exista. m-am si uitat in sus, så våd dacå nu cumva stau sub vreun brad de cråciun.

uite, au pana si borsec.



dar stai. så nu låsåm stomacul så judece, cå stomacul, la o adicå, nu-i decat un porc prost.
si cum unul dintre motourile (da, motocicletele) - si cum unul dintre motocicletele mele in viatå este "nu-i alcool, nu-i opinie" am asteptat ca un copil beat så ajungå weekendul, cu trenul de japjap.

un prim weekend ok, dar comparat cu ce-am trait in ultimul an, a fost asa, clubul de carte de la Båile Olånesti. joi si vineri am båut singur si m-am uitat in jur, la oameni. mda, pe la 2 se cam terminå aventura, cå nu se mai serveste alcool pe nicåieri.

existå, evident, si baruri de after dar am fost sfåtuit så nu må duc acolo pentru cå "they are terrible, they are full of junkies, only people on drugs want to party more than 3 am".
ei så mori tu.

iar sambata eeee... sambata. våd anuntz mare la televizor: TORONTONIANS DON'T SLEEP TONIGHT!
(gata så-mi scuip siropul de artzar de fericire) NUIT BLANCHE!!! (orgaaaaaa...) EVERYTHING OPENED UNTIL 4!!! (smmmmpula)

asa ca in fiecare seara, dupa ce distractia se terminå brusc ca copilåria, må duc la Sam, vanzatorul de hotdog.


stam si vorbim despre tot si toate. in fiecare seara, o noua poveste.
spunea cå o iubeste mult pe nevastå-sa, dar cå sunt separati. au si un copil. dar nevastå-sa a inceput så-i punå conditii si el crede ca "love, like life, should be unconditional."
ok.
si apoi zice. cred cå de la inchisoare i se trage.
eu - say whaa?

pai da. ca ei sunt din iran. el fuge de 30 de ani, ea doar de 5. cand a iesit din puscårie. era condamnatå la moarte, iar dupå, pentru cå avea pile in guvern, i-a fost reduså pedeapsa la inchisoare pe viatå. si au torturat-o niste ani, dupå care i-au dat drumul. cicå a scris multe poezii, despre grådina inchisorii. ei ii plåcea så stea acolo si så cultive legume.

si cå esti ceea ce uråsti. evident, dacå nu-ti place spanacu, nu inseamnå cå esti spanac. dar deh, cå ea cum a fost tinutå atat timp, tinde så se comporte in viata de familie asa. hmm.

tot vorbeam si apare si un grup de fetitze. stop pauzå. le serveste.

"it's like, omg, like he came to me and i was like, hey, what's your sign and he's like i'm a scorpio and i was like omg, like i know that scorpios are like the best signs for me, like we go together very very well and like i didn't tell him that, so like, he doesn't know i think that, cuz like, you know i'm like so populaaaah and like i don't want him to think i like him and yea but i think he's like, kinda cute."

inapoi la ale noastre. imi då un hotdog din partea casei. dublu.
Sam e licentiat in sociologie. se pare cå toti ei de-acolo sunt doctori arhitecti si tot asa dar aici vand toti hotdogi sau conduc taxiuri. si le e mult mai bine.

cicå e imposibil så intri in zona de tranzit a aeroportului din zurich. e supranumit aeroportul de otel. el a stat cateva luni si pana la urmå a intrat. si si-a sunat prietena din zona de tranzit si a inceput så tzopåie cå a intrat si apoi l-au prins. si cå l-au tinut vreo 45 de ore pe un scaun, amenintandu-l cå-l trimit la loc in iran cå e spion cå ce-i cu el. si el zicea cå nu, nu puteti face asta, nu vå permite legea. dacå må trimiteti acolo, må omoarå.

si se intoarce si-mi zice, så stii, cå dacå m-as intoarce acum, chiar si dupå 30 de ani, mi-ar da o lectie pe care imi va fi greu s-o uit.

si cå a scris deja 197 de poezii, 3 romane si cå le tot traduce. ii place in canada. munceste, lumea e de treabå si-l laså in pace. si cå a fåcut bani. a investit in 3 afaceri, da a pierdut. acum strange iar.

si cå s-a mai futut cu femeia de la crucea rosie.
si d-astea.

imi place in toronto. cam frig, dar existå inåuntruri frumoase.

2 comments:

andreea said...

ai luat vreodata in considerare suedia? tot frig... tot...

http://www.changethethought.com/sweden-heaven-and-hell

Doamna Brebenel said...

nu mai cred io in d-astea demult